vrijdag 22 juni 2012

ZUID FLORIDA DEEL 2 THE KEYS EN THE EVERGLADES

Het is een lange reis langs de vele eilanden via bruggen die parallel lopen aan de treinsporen die Henry Flafstaff ooit liet aanleggen om Key West te bereiken. De spoorbruggen dienen nu als pieren waarop menig visser op een grote vangst hoopt. De eilanden worden beschermd door een koraalrif en dat trekt veel soorten vissen aan. Wij zagen vanaf zo'n spoorbrug twee enorme pijlstaartroggen zwemmen.
Key west heeft een lekker relaxte sfeer. Het kent prachtige houten huizen, zoals het Curry Mansion, in 1855 gebouwd door William Curry, die miljonair werd door de vele galjoenen te bergen.
De zonsondergang schijnt spectaculair te zijn op het Mallory Square, waar het natuurgebeuren aanleiding is voor optredens van straatartiesten. Helaas werkte het weer niet mee, zwaar bewolkt.
Een apart wijkje is Bahama Village. Er staan typische Three Bay huizen, ze zijn van hout, kennen een veranda en twee verdiepingen. Daarnaast vind je hier Shotgun-woningen, zo genoemd omdat een kogel door de voordeur geschoten er bij de achterdeur weer uit komt.
Harry Truman kwam graag naar Key West evenals Eisenhower. Als een president Washington verruilt voor een andere verblijfplaats moet een heel leger ambtenaren meeverhuizen. Vandaar dat de straat waarin het zogenaamde Little White House veel kantoorgebouwen telt en afgesloten kan worden.
 
Een enorme plensbui barstte los tijdens onze lunch. We moesten het terras verlaten en binnen schuilen. Daar zat een gezelschap te eten. De bediendes waren heel onderdanig, vooral tegenover de man die gekleed ging in een omslagdoek die hij droeg als een Romeinse keizer. Hij bleek koning van Ghana te zijn. Nu is dit land een republiek en is een koning niet meer dan een stamhoofd, maar het ontzag bij de Amerikanen was er niet minder om. Later kwamen we het gezelschap tegen bij een slavernijmonument.  




Key West kent veel beelden. de kwaliteit is niet best.

  Op de terugweg heerlijk geluncht in een visrestaurant aan de haven van Marathon. De pelikanen daar zijn niet mensenschuw. Ze negeren gewoon alle menselijke activiteiten.
Vanuit Key Largo reden we naar de Everglades, een enorm moeras vol bijzondere planten en bomen en vogels en krokodillen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten