zondag 24 juni 2012

ZUID FLORIDA DEEL 3 SAINT PETERSBURG

Na een overnachting in het prima hotel The Inn of Fifth in het aangename stadje Naples, waarvandaan grote delen van de Everglades aan te rijden zijn, een pier waarvandaan regelmatig dolfijnen te zien zijn en waar prima restaurants(Alberto's) en boetiekjes te vinden zijn, reden we naar Don Cesar op St. Peets Beach.


Het hotel was al te zien vanaf de enorme brug over The Gulf of Tampa. Alles wat je van een goed hotel verwacht, is daar. Goede bedden, prima sanitair, vriendelijk personeel, zee, zwembaden, bars en 

restaurants. De kok heeft de nodige prijzen op zijn naam staan en het restaurant binnen heeft wat we in Europa een Michelin-ster noemen. Aanvankelijk gaven we de voorkeur aan het buitenrestaurant, totdat we er achter kwamen dat het exclusieve restaurant niet veel duurder was. De rest van ons verblijf hebben we daar genoten van de verrukkelijke gerechten en levendig gezelschap in het aquarium naast de tafel.



Na onze dagtochtjes was het goed relaxen aan de rand van de zwembaden of op het strand.




















St. Petersburg is een rustig stadje dat veel te bieden heeft. Een magneet voor de toeristen is The Pier.

Maar de meesten komen voor het Dali Museum, in 2011 gehuisvest in een prachtig gebouw dat het mogelijk maakt alle 96 werken van Dali te laten zien.
Een van de topstukken is dit werk waar drie vrouwen de kop van Voltaire vormen (meer op blog  jhkijker).
In de museumtuin zijn diverse beelden te zien die aan Dali refereren, zoals zijn handelsmerk de Snor.
En dit bankje met zacht horloge en de ondersteunende drietand.

De boulevard is kleurrijk door de begroeiing en de zitjes. Daarnaast zijn de beelden hier beter dan in Key West.



St.Peet heeft interessante musea, bijv het Museum of Fine Arts met veel impressionisten en een paar prachtige doeken van Georgia O'Keeffe: Poppy, 1927


De ontwerper  Dale Chihuly is in veel musea in de Vs aanwezig met installaties bestaande uit glazen voorwerpen. In St.Peet heeft hij een kleine vaste expositie, ongelooflijk mooi door de kleuren en de vormen.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten