woensdag 27 juni 2012

ZUID FLORIDA DEEL 5: PALM BEACH

Onderweg van St. Peet naar Palm Beach maakten we een lunchstop bij de Desert Inn op de Yeehaw Junction, middenin het boerenland van Florida, waar de bewoners Crackers worden genoemd. Het houten gebouwtje stamt uit 1880 en was oorspronkelijk een drinkplaats voor de cowboys en hun kuddes. Het is er armoedig, de wijn smaakt naar azijn, maar de ouwe hippies die de tent runnen, zijn aardig en vertellen graag over hun plannen met de Inn.
De tussenstop was in Vero Beach, een plaatsje dat weinig te bieden heeft. De gasten van het hotel Costa d' Este komen alleen voor strand, bad en zon.

Het is er erg warm. De huizen in het dorp zijn typische Amerikaanse houten woningen. Hier en daar heeft een bank een beeld geplaatst:

THE BREAKERS in Palm Beach is niet zomaar een hotel, het is een landgoed, waarop een groot golfterrein, tennisbanen, drie zwembaden, vele zalen voor huwelijken, etc en heel veel kamers.
Het gebouw ademt de sfeer van de jaren '20 met zijn prachtige gangen, loggia's en eetzalen vol wandkleden, muurschilderingen en decoraties. Toch kan je overal gebruik maken van high-tech services.
De oprijlaan.
De lobby.

Een van de attracties van Palm Beach is het Flagler Museum.

Flagler liet dit winterverblijf in 1902 bouwen als huwelijksgeschenk voor zijn vrouw.
 De balzaal
Fl
De muzieksalon met pijporgel. De Flaglers hadden een organist in vaste dienst.
De beroemdste straat van Palm Beach is Worth Street met zijn superluxe winkels. De panden hebben een Spaanse uitstraling. De architect Minzer had veel succes met zijn loggia's en buitentrappen.
Achter Worth Street gaan allerlei kleine straatjes verborgen waar boetiekjes en woonhuizen zijn te vinden. Een voorbeeld is Major Alley.

 Bij het Centre of the Four Arts is een beeldentuin. Churchill en Roosevelt hebben een rookpauze.
 Helaas ontbreken de namen van de beeldhouwers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten